середу, 1 квітня 2020 р.

     1 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПТАХІВ


Саме цього дня у 1906 році було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів. Це також і час прильоту пернатих із зимівель. Традиційно в їх очікуванні розвішують шпаківні, синичники та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується і як прихід весни. Птахи живуть на планеті понад 150 млн років, немає на Землі такого куточка, де б їх не було. Звісно, що їхні способи життя відрізняються й їхній зовнішній вигляд є досить різноманітним. Цей день є хорошим приводом, щоб звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу, адже вони стосуються всіх країн і континентів.

Міжнародний день птахів, який проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Саме 1 квітня 1906 була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

За даними IOC World Bird List, науці відомо 10 672 видів нині живих птахів (всього 20 344 підвидів), а також 156 видів в даний час знаходяться під загрозою вимирання.


Міжнародний день птахів покликаний привернути увагу людей до сучасних проблем світової орнітофауни і об'єднати міжнародні зусилля для їх подолання заради збереження видового різноманіття птахів нашої планети.


Птахи - це яскрава окраса органічного світу нашої планети. Їхнє екологічне значення безцінне, адже вони відіграють неймовірно важливу роль практично у всіх екосистемах планети. Тому їх охорона і збереження - це спільне завдання усіх нас. З днем птахів, любителі природи!

Немає коментарів:

Дописати коментар

                         НОВА АНГЛІЯ І НОВА БРИТАНІЯ Здавалося б досить схожі за назвою географічні топоніми насправді є різними,...